T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi

SEÇMELİ DERS İŞLEMLERİ 2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

2024-2025 eğtim ve öğretim yılı seçmeli ders işlemleri aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır. 

Seçmeli derslerin öğretim programları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okunacak seçmeli derslerin belirlenmesiyle ilgili olarak;

·16 Şubat 2024 tarihine kadar, öğrencilerin talepleri doğrultusunda yazı ekimizdeki ve sizlere duyuracağımız dilekçe örneği üzerinde belirlenecektir.

·Öğrenci seçmeli ders taleplerini belirten dilekçelerini elden veya zorunlu durumlarda elektronik ortamda şube rehber öğretmenleri aracılığıyla eğitim kurumu müdürlüklerine teslim edilmesi sağlanacak ve süresi içerisinde e-Okul sistemine girişleri işlenecektir. Teslim edilecek dilekçe veli ve öğrenci tarafından imzalanması gereken yerler imzalanmış olarak teslim edebilecektir.

·Derslerin sınıf düzeylerine göre, haftalık kaç saat ve kaç kez seçileceği gibi iş ve işlemler sizlere ulaştırdığımız dilekçelerimizdeki açıklama kısımlarında yapılan açıklamalar dikkate alınarak yapılması tercihlerin işleme alınması için önem arz etmektedir.

·Süresi içerisinde (16 Şubat 2024 tarihine kadar) ders seçimi yapmayan öğrencilerimizin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.

·Seçilen derslerde değişiklik yapılması ile ilişkin iş ve işlemler 2024-2025 ders yılının ilk haftası içerisinde yapılacaktır.

·Seçmeli dersler en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır.

·Öğrencilerimiz bir alt sınıfta okudukları seçmeli dersi ve/veya saatini bir üst sınıfta değiştirebileceklerdir. Birbirinin devamı olan derslerin seçiminde, öğrencinin öğrenimini gördüğü öğretim programının bir üstü olan programın uygulanması esas alınacaktır.

·2024-2025 eğitim öğretim yılında, Seçmeli ders tablosunda bulunan “Akademik Çalışmalar, İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ile " Kültür, Sanat ve Spor" seçmeli ders gruplarından;

a)    9-10’uncu sınıfta eğitim ve öğretime devam edecek öğrencilerimizin seçmeli ders gruplarından her bir gruptan en az birer ders seçmesi zorunludur. Dilekçe örneği için tıklayınız. 

b)      11’inci sınıfında eğitim ve öğretime devam eden öğrencilerin, seçmeli ders saatlerini tamamlamak kaydıyla, seçmeli ders gruplarının her birinden ders seçme zorunluluğu bulunmamaktadır. Dilekçe örneği için tıklayınız

c)      12. Sınıf seviyelerinde ise bu gruplardan en az ikisinden birer ders seçilmesi zorunludur. Dilekçe örneği için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.02.2024 - Güncelleme: 07.02.2024 10:19 - Görüntülenme: 1445
  Beğen | 0  kişi beğendi