T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi

TÜBİTAK 4004

PROJEMİZ HAKKINDA...

Projemizin amacı; ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerinin, matematik okuryazarlığı farkındalıklarının ve öz yeterliliklerinin uygulamalı etkinlikler yardımı ile geliştirilmesidir.  

Proje, ortaöğretime yeni başlamış olan 9. sınıftaki öğrenci grubu ile yürütülecektir. Bu dönemde bulunan öğrencilerin çoğu, ortaokuldan liseye geçişte matematikte zorlanmakta ve matematiği günlük hayattan kopuk, sadece sayı, sembol veya harflerden oluşan, anlaşılamayan bir ders olarak görmektedirler. Bu olumsuz algı ve önyargıların önüne geçmek için projenin hedef kitlesi bu yaş grubu olarak belirlenmiş, katılımcı öğrencilerin farklı disiplinler ve günlük yaşamla matematik ilişkilerini kurabilmeleri için proje sürecinde etkileşimli ve uygulamaya dönük etkinlikler planlanmıştır. Eskişehir ili Odunpazarı ilçesinde bulunan bir devlet okulundan 2022-2023 eğitim yılında 9.sınıfa başlayacak olan 30 öğrenci (15 kız, 15 erkek) projenin katılımcıları olacaktır. Öğrenci seçiminde; öğrencinin daha önce benzer başka projelere katılmamış olması, projeye katılım konusunda gönüllü ve istekli olması öncelik nedenlerindendir. 

Projenin eğitim sürecinde, farklı disiplinlerden etkileşimli ve uygulamaya dönük yöntem ve stratejiler ( Bulanık mantık ve teknoloji uygulamaları, fraktal geometri ve doğadaki yansımaları, graf teorisi ve uygulamaları, matematik yazılımlarının matematik öğretiminde kullanılması, öyküleme problem kurma etkinlikleri ile yaratıcılık becerisini geliştirme) kullanılmaktadır.   Bu etkinlikler ile matematiğe yönelik öğrencilerde oluşan önyargıların kırılması ve yaşamda matematiğin kullanımına ilişkin farkındalık oluşturulması, öğrencilerin matematiğe daha fazla ilgi göstermesi ve olumlu tutum geliştirmesi amaçlanmaktadır.

26-02-202326-02-2023

 

16-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2023 - Güncelleme: 26.02.2023 23:02 - Görüntülenme: 493
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
TÜBİTAK, 4004, PROJE,